Om Shahrazad

Shahrazad har fået navnet, dels fordi Shahrazad fra 1001 nat var særdeles klog – en super kvinde, og dels fordi Shahrazad er en fantastisk danser og en nær ven igennem mange år. Hun bor i Köln, Tyskland. Du kan læse om hende på www.shahrazad.de

Vores MISSION er:
At undervise indvandre og flygtningekvinder, - der har et særligt behov i forhold til indlæring og undervisning, - således at det fremmer kvindernes sundhed og forebygger sygdomme.
At integrere indvandre og flygtningekvinder, - der har et særligt behov i forhold til indlæring og undervisning, - gennem trygge forløb, der bygger på høj faglig kvalitet, ansvarlighed, engagement og medmenneskelig respekt, således at de kan begå sig i det danske samfund.
At støtte og styrke indvandre- og flygtninges integration i Danmark.

VORES VISION er:
At Shahrazad er et foregangsbillede i Danmark indenfor for undervisning og integration af indvandre- og flygtningekvinder, der har et særligt behov i forhold til indlæring og undervisning.

Vores Værdigrundlag:
I Shahrazad er det essentielt, at man som underviser agerer ud fra et menneskesyn:

  • der ser den enkelte som et unikt og individuelt menneske.
  • der værdsætter, at enhver har gjort sig sin helt egen erfaringsdannelse og som værdsætter at kompetencer er ud fra de livsvilkår, man har haft.
  • der accepterer og respekterer menneskers forskellige etnicitet og kulturmønstre
  • der ser det enkelte menneske som et socialt væsen, der positivt bliver påvirket af sit samspil med andre mennesker uanset etnicitet.

I Shahrazad er anerkendelse, trivsel og viden grundlaget for den pædagogiske og undervisningstekniske tilgang. Den sociale tilgang og den pædagogiske undervisning bliver tilrettelagt efter forudsætninger og individuelle behov. Der støttes op omkring, at deltagerne får et udvidet og trygt socialt netværk.
Undervisningen tager hensyn til de muslimske kvinders behov, at undervisningen "kun er for kvinder", og der er redskaber i undervisningen til at afhjælpe deltagernes fysiske begrænsninger.
Man afhjælper ligeledes psykiske og sociale problemer eller henviser til kvalificerede, der kan hjælpe. Shahrazad samarbejder gerne med andre, der fremmer sundhed og integration.
Det er essentielt, at alle lærere i Shahrazad har et højt fagligt niveau, et stort overskud og et afsmittende godt humør i undervisningen.

Suzzane Sofia Potempa er sygeplejerske og bevægelseslærer og underviser i Shahrazad.

Shahrazad samarbejder med DOF Skole for Orientalsk Dans.

Yderligere informationer vedrørende Foreningen Shahrazad kan du få ved at klikke i venstre spalte i rubrikken "Om Shahrazad" og "Kurser".