Social aktivering med danske ældre kvinder

Siden 2001 har kvinderne i Foreningen Shahrazad haft positive møder og oplevelser sammen med kvinderne
på Østervang Plejehjem og Aktivitetscenter, Godthåbsvej 83, 200 Frederiksberg.

Der har bl.a. været ture til Frilandsmuseet Flynderupgård i Espergærde, til Nationalmuseet og Arbejdermuseet i København.
Men oftest besøger kvinderne i Shahrazad Østervang eller omvendt. Kvinderne i Shahrazad laver mad fra deres forskellige kulturer, som kvinderne på Østervang nyder. Østervang inviterer også på vidunderlig mad, som er med hensynstagen til de muslimske kvinder.
I forbindelse med møderne er der et tema - en aktivitet, som er tilrettelagt således, at hvis man har svært ved
sproget, er det alligevel muligt at alle kan være med i samværet, så ingen føler sig udenfor. Mad, motion, dans
og sang er nogle af de aktiviter, som man kan mødes om uden de store ord. Det er kommunikation med hjertet, der tæller og gælder i samværet.


Den 3. november 2011 var det Østervangs tur til at besøge kvinderne i Shahrazad. Arrangementet foregik i Cafeen i VerdensKulturCentret med spændende kulisser og pynt fra arrangementet "De dødes dag" i Mexico.
Efter en overdådig buffet tilrettelagt af kvinderne i Shahrazad optrådte Suzzane med mavedans - orientalsk dans, som blev efterfulgt af en fællesdans. Næsten alle kvinder var på dansegulvet trods diverse handicap og fysiske begrænsninger.
Den yngste på dansegulvet var 12 år (et barnebarn til en arabisk kvinde), de ældste på dansegulvet med mavedans var to kvinder fra Østervang på 93 år. Alle dansede med store smil.
Mødet sluttede med at Østervang sang en klassisk dansk sang både på traditionel og utraditionel vis. Det var igen et utroligt positivt samvær, hvor der opstod mange spontane situationer, hvor hjertet og dét at være menneske var i centrum.

Johnna Baggers (Demenskoordinator) og Margit Jensen (Forstander Østervang) kan også kontaktes for yderligere oplysninger.